Digitalització de les escoles infantils de Menorca

Al llarg d’aquest curs escolar des del CEP de Menorca hem impulsat la digitalització de les escoles infantils de l’illa de Menorca. Aquesta iniciativa ha comptat amb el suport del Consell Insular de Menorca.

La situació de confinament del curs passat va tenir com a conseqüència que totes les activitats formatives de tots els CEPs de les Illes Balears s’haguessin d’oferir telemàticament. Per al col·lectiu de les escoletes es va fer palesa la necessitat de disposar de correu corporatiu per poder participar a les formacions i, a la vegada, millorar la comunicació família-escoleta i la competència digital de les educadores i mestres.

Aquesta situació va donar lloc a tres intervencions per part del CEP:

1a. Creació dels correus corporatius de les escoletes

En aquest procés van col·laborar el Consell Insular de Menorca, la Cooperativa d’escoles infantils de Maó, el Patronat Municipal d’escoles infantils de Ciutadella, les escoles d’infantil de la Conselleria d’Educació, i Formació Professional, i les escoles d’infantil de Ferreries, Migjorn, Es Mercadal, Fornells, Alaior, Sant Lluís i Es Castell. Es va contactar amb Google per poder disposar de la llicència de centres educatius.

2a. Formació d’àmbit específica per a les escoles infantils per aprendre a gestionar la consola d’administració de forma bàsica: “Gestió de la consola d’administració GSuite per al col·lectiu 0-3 anys”

3a. Formació d’àmbit per conèixer les principals aplicacions de l’entorn Google: “Google Workspace per a 0-6 anys”

Apareix en el vídeo: Les educadores Laia Coll (EI Sa Galera), Mari Orfila (EI Es Pouet) i Noemí Martínez (EI Cap de Creus), el director Insular d’Educació, Joventut i Esports Josep Juaneda i les gerents Vanessa Camps (Cooperativa d’Escoles Infantils de Maó) i Marisa Bals (Patronat d’Escoles Infantils de Ciutadella).

Clica aquí per veure totes les publicacions de la REVISTA DIGITAL