Treball cooperatiu en un entorn 360º

Aquest curs escolar, el CEP de Menorca ha portat a terme una experiència de treball coperatiu en un entorn 360º a l’IES Maria Àngels Cardona de Ciutadella.

El confinament i l’estricta disposició dels espais de l’aula obligats pels plans de contingència d’aquest curs ha dificultat portar a terme  treball cooperatiu a l’aula, tant pel professorat que ja havia incorporat aquesta metodologia com el que pensava en la seva implementació. El CEP, aprofitant que molts alumnes ja disposen de chromebook i d’altres dispositius vam considerar que calia explorar la possibilitat de treballar cooperativament amb aquests recursos. 

Durant el curs 2020-2021 el CEP ha apostat per portar a terme formacions orientades a treballar cooperativament en entorn 360. Un dels problemes que se’ns van presentar a l’hora de dissenyar i programar aquestes formacions és la manca de contrast amb experiències d’aquest tipus. Per això vam optar per portar a terme la nostra pròpia experiència. Ho vam fer durant el mes de novembre al IES Maria Àngels Cardona, amb tres grups de primer d’ESO en  tres sessions a cada grup. Hem d’agraïr a na Maite Pons, professora de matemàtiques la seva participació, a Xim Llorens, coordinador TAC del centre i a l’Equip Directiu per la disponibilitat i l’ajuda a l’hora de dur cap a dalt la iniciativa. 

El nostre company Miquel Mariano l’ha documentada i editada. Esperem que us sigui d’utilitat!

Clica aquí per veure totes les publicacions de la REVISTA DIGITAL