Treball cooperatiu amb eines Google (CEIP Antoni Juan Alemany)

Ferran Melià, mestre de 2n cicle del CEIP Antoni Juan Alemany, ens explica la seva experiència utilitzant el treball cooperatiu amb eines Google dins l’aula de matemàtiques.

A través d’aquesta formació el centre volia donar solució a la necessitat de presencialitat discontínua que va sorgir arran de la pandèmia i, a la vegada, formar-se en la metodologia del treball cooperatiu. Les sessions de pràctica reflexiva d’aquesta formació ja incloïen el treball amb estructures cooperatives com 1-2-4, grup d’experts, full giratori i llapis al mig.  Aquestes estructures serien després transferides a l’aula per cada mestre/a en la seva activitat de transferència. L’entorn d’aprenentatge d’aquesta formació recreava el de l’aula i es van emprar les apps que ofereix Google Workspace com Meet per realitzar videoconferències i Google Docs, Slides o la pissara digital Jamboard que permeten compartir arxius a temps real. Destaca la transferència realitzada per l’alumnat de 5è de primària guiada pel seu tutor Ferran Melià i amb el suport de Carol Díaz: “Treball Cooperatiu: Maqueta de relleu emprant el Meet” utilitzant l’estructura cooperativa del llapis al mig. Aquesta formació es va realitzar durant el 2n trimestre, sense necessitat de ponent i amb una duració de 12 hores.

Clica aquí per veure totes les publicacions de la REVISTA DIGITAL