1a jornada formativa Xarxa CEP

Els 25 i 26 de setembre el Servei de Formació Permanent del Professorat ha duit a terme les primeres sessions de l’activitat formativa Innovació i lideratge: claus per assessorar i fer xarxa als centres educatius. Aquesta activitat ha congregat els membres de la xarxa de formació permanent del professorat de les Illes Balears, formada pel propi Servei i els membres dels Centres de Professorat de totes les Illes Balears (CEP de Palma, Inca, Manacor, Calvià, Menorca, Eivissa, Formentera i el CEP IBSTEAM) i el CFIRDE (Centre de Formació, Innovació i Recerca de les Direccions Escolars).

Els gairebé 90 professionals que conformen aquesta xarxa, especialitzats en la formació permanent, han assistit a dues sessions impartides per la prestigiosa assessora Mar Romera Morón, mestra, llicenciada en pedagogia i en psicopedagogia, especialista en intel·ligència emocional i autora de diversos llibres dedicats a l’escola, la infància i la didàctica activa, com Educar sin recetas o La escuela que quiero, entre d’altres.

Reportatge realitzat per IB3 Televisió

Notícia realitzada per IB3 Notícies (28/09/2024)

Durant la seva intervenció Mar Romera ha treballat la capacitació dels participants per liderar i acompanyar processos de canvi i innovació als centres educatius, adaptant-se a la realitat de cada centre i a les noves modalitats formatives i a l’avanç de la tecnologia i la metodologia. S’ha parlat també de com dotar els assessors de formació de les eines i coneixements necessaris per incorporar tecnologies emergents i intel·ligència artificial generativa en els processos educatius i formatius, tot plegat per desenvolupar habilitats per crear i gestionar les. noves modalitats formatives del recentment publicat Pla quadriennal de Formació Permanent del Professorat 2024-2028 (que engloba la totalitat d’activitats formatives a les quals pot participar un docent de les Illes Balears) per tal de facilitar l’intercanvi de coneixements, experiències inspiradores i innovacions entre els diferents centres educatius.

Durant aquestes Jornades, que comptaren amb la presència del director general de Personal Docent i Centres Concertats, Ismael Alonso, i del cap del Servei de Formació Permanent del Professorat, Rafel Maura Reus, també es va presentar el nou Pla Quadriennal de Formació Permanent del Professorat 2024-2028, que marcarà les línies estratègiques i objectius a seguir durant els propers anys per millorar contínuament la formació del professorat a les Illes Balears.

Aquestes jornades de formació representen un pas més en el compromís del Govern de les Illes Balears, concretament de la Conselleria d’Educació i Universitats, per millorar contínuament la qualitat educativa a través de la capacitació i l’empoderament dels seus professionals.