Aprenentatge Cooperatiu (CEIP Mare de Déu del Carme)

Miriam Peral, directora del CEIP Mare de Déu del Carme de Maó, ens explica quins resultats s’han obtingut a nivell de centre després de formar-se en aprenentatge cooperatiu al llarg d’aquest curs.

El CEIP Mare de Déu del Carme de Maó segueix creant línia d’escola a través de metodologies, eines i estratègies inclusives i competencials.

Continuant amb el seu itinerari formatiu a través del qual han anat definint  els seus trets d’identitat, durant el curs 2020-2021  els membres del claustre s’han format en aprenentatge cooperatiu, han portat a terme la transferència a les aules mitjançant activitats planificades amb estructures cooperatives que han estat avaluades posteriorment.

A causa de la situació de pandèmia, les sessions de formació s’han dut a terme de manera telemàtica, aconseguint així una millora considerable de les competències digitals de les persones participants i afavorint també la realització de les tasques a l’aula en un entorn 360º. 

Aquesta formació, que es va dur a terme dins el primer i segon trimestre, va comptar amb la participació del ponent Raül Romero, mestre de l’escola Els Pinetons de Ripollet, un centre que des de fa dos cursos  és institut – escola i  amb una llarga trajectòria d’experiència en metodologies competencials i inclusives. 

L’avaluació que les mestres i els mestres han fet de l’experiència a l’aula del treball cooperatiu ha estat molt positiva, ja que suposa replantejar  el treball dins l’aula i l’avaluació dels coneixements adquirits per l’alumnat. 

Han experimentat també que el treball cooperatiu facilita l’organització i l’eficàcia de les reunions i altres aspectes de funcionament del centre. 

La implicació de l‘equip directiu i de tots els membres del claustre ha tingut com a resultat poder posar les bases per seguir treballant cap a la competència de l’alumnat i la competència docent. 

Clica aquí per veure totes les publicacions de la REVISTA DIGITAL